Voor wie een stoma draagt

Info over stoma’s, stomaverenigingen & concrete tips

  • 22/09/2017

Je kreeg heel wat info van de stomaverpleegkundige van het ziekenhuis waar je werd geopereerd en je kunt daar ongetwijfeld terecht met al je vragen. Maar ook online vind je veel concrete tips, ervaringen van lotgenoten en zelfhulpgroepen.

Stomavereniging Brugge

“De Stomavereniging Brugge is een zelfhulpgroep die tot doel heeft de leden op de hoogte te houden van alle vorderingen op het gebied van stomatechnieken.
Een tweede belangrijke doelstelling is de stomadrager uit zijn isolement halen en hem met lotgenoten in contact brengen om ervaringen te kunnen uitwisselen en eventueel samen naar een oplossing te zoeken voor bepaalde problemen.
Er worden per jaar 6 vergaderingen gepland waarop telkens één onderwerp belicht wordt of een ontspanningsactiviteit ingericht.”

 

Stomaclub Oostende

“Wij vergaderen (van oktober tot en met juni) om de twee maanden, n.l. op de tweede dinsdag in de maanden oktober, december, februari en juni om 14u30 en in april de dinsdag volgend op het paasverlof om 12u.00 (statutaire vergadering). Voor elke vergadering sturen wij een uitnodiging naar al onze aangesloten leden of kandidaat-leden.”

Heel wat praktische info vind je in hun Vademecum voor stomadragers (van 2010).

 

Stoma-actiefNiet enkel een lotgenotengroep, maar ook een bijzonder up-to-date site met heel veel info, o.a. over voor- en nadelen van stomaproducten.

 

Stomavereniging AntwerpenJe vindt hier o.a. een uitstekende pagina over stomaproducten.

 

Stomavereniging (Nederland)


Op deze onafhankelijke, Nederlandse website vind je interessante up-to-date brochures met heel wat bruikbare info en tips, ook voor Vlaamse stomadragers. Bekijk ook de video’s met moedige getuigenissen.

 

BellaStoma“BellaStoma, omdat leven met een stoma ook mooi kan zijn! Wij verdelen lingerie om uw stoma te verbergen, om u extra steun te geven of om u terug sexy te laten voelen!
Sporten, zwemmen, kinderen krijgen, intiem zijn met je partner, … hoeft geen verleden tijd te zijn door jouw stoma! Onze lingerie gaat je helpen om je, tevens tijdens deze momenten, zelfzeker te laten voelen.
Opgericht door stomadragers voor stomadragers!”

© de foto op deze pagina komt uit de Bellastoma brochure en toont een hoge onderbroek level 2 (vrouwen) voor stomadragers.

 

Wil je reageren?

Wij vullen deze info graag aan met jouw bedenkingen of ervaringen. De reacties worden door ons nagelezen vooraleer ze hieronder verschijnen. Je kan dan ook vragen om je naam niet te vermelden.


Geef een antwoord

Blijf niet zitten met je vragen en bekommernissen

Heb je hulp nodig bij een probleem? Ben je op zoek naar concrete informatie? Wil je ook jouw ervaringen kwijt?

Mail ons