Wie zijn wij?

Korte historiek van vzw Talk Blue Vlaanderen

Op 23 september 2013 richten algemeen chirurg dr. Tom Feryn en prostaatverpleegkundige Luc De Laere de vzw Blue Movement Vlaanderen op omdat zij er steeds meer van overtuigd zijn dat zorgvuldige professionele hulp onvoldoende is voor het welzijn van hun steeds groter wordende groep van kankerpatiënten.

Een van hun doelstellingen: initiatieven nemen die bijdragen tot het krachtiger maken van de patiënten en hun omgeving.

Exact twee maanden later wordt patiëntenvereniging Talk Blue Vlaanderen opgericht. Een behoorlijk uniek concept omdat het een gezamenlijk initiatief is van darmkankerpatiënten én hun zorgverleners.

De stichtende leden: Dr. Pascale De Paepe, Chris Logghe, Luc Pollet, Dr. Tom Feryn, Ronny Goedgebuer, Johan Dapper, Luc Delaere en Tomas Leupe

In 2014 wordt het startschot gegeven voor het Darmhalfrond, een zestal ontmoetingsmomenten per jaar voor darmkankerpatiënten, hun partners en hun zorgverleners. Een mix van informatieve sessies én sociale activiteiten.

Op 23 oktober 2015 wordt Talk Blue Vlaanderen een onafhankelijke vzw. We roepen dan ook graag patiënten en zorgverleners uit andere ziekenhuizen en uit andere regio’s op om lid te worden van onze darmkanker-lotgenotengroep

In 2017 wil Talk Blue Vlaanderen via de vernieuwde website inzetten op correcte info over darmkanker en leven met de gevolgen ervan.

Wie is wie vandaag?

Blijf niet zitten met je vragen en bekommernissen

Heb je hulp nodig bij een probleem? Ben je op zoek naar concrete informatie? Wil je ook jouw ervaringen kwijt?

Mail ons