Uitleenbox met kinderboeken over kanker

Gratis uitleenbox van Talk Blue Vlaanderen

  • 06/03/2018

In een sessie met darmkankerpatiënten die nog jonge kinderen hebben, merkte oncologisch verpleegkundige Ann Nackaerts dat er een nood is aan informatie over kanker op kindermaat. Zij stelde voor Talk Blue Vlaanderen een box samen met drie kinderboeken over het thema die leden gratis kunnen ontlenen.

De 3 boekjes

Klik op de afbeelding om het boek te kopen bij de uitgever.

Chemo-Kasper en zijn jacht op de slechte kankercellen

Een prentenboekje dat in eenvoudige bewoordingen en aan de hand van kleurige tekeningen uitlegt wat kanker is en wat chemotherapie doet.

→ Je kunt het boekje hier online lezen.

Een 12-jarige Nederlandse jongen maakte speciaal voor zijn zieke oma een filmpje met Lego-poppetjes, dat op een luchtige manier uitlegt wat kanker is en hoe chemotherapie werkt gebaseerd op Chemo-Kasper.

 

Radio-Robbie en zijn gevechten tegen de slechte kankercellen

Bestraling is ontastbaar, je voelt het niet. Daarom is het moeilijk om een kind uit te leggen wat bestraling precies is. Radio-Robbie legt in eenvoudige bewoordingen en aan de hand van tekeningen uit wat kanker is, wat er gebeurt als je bestraald wordt en waarom je er bijvoorbeeld zo moe van wordt.

Radio-Robbie is het neefje van Chemo-Kasper. Hij en zijn vrienden Radio-Rick, Radio-Roosje, Radio-Ronald en Radio-Roel vechten tegen de slechte kankercellen.

→ Je kunt hier een kopie bekijken …

 

Grote Boom is ziek

Snuiter houdt veel van Grote Boom. Wanneer de dokter houtwormpjes ontdekt onder de schors van Grote Boom, wordt zijn wereldje helemaal op z’n kop gezet…

Dit verhaal laat de jongste kinderen kennismaken met een lotgenootje, wanneer iemand in hun omgeving getroffen wordt door een levensbedreigende ziekte. Met Snuiters doe-ideetjes op het einde van het boek kunnen jonge kinderen onder begeleiding actief aan de slag om hun emoties te verwerken.

 

Praktisch

  • Je kunt de uitleenbox gratis lenen voor een periode van 3 weken.
  • Wij vragen enkel een waarborg van 10 euro die je na de uitleentermijn terugkrijgt.
  • Je kunt de box zelf afhalen (in Assebroek) of wij sturen ze op.
  • De box aanvragen doe je via info@talkbluevlaanderen.be.

Nog meer boekentips

 

 


Geef een reactie

Blijf niet zitten met je vragen en bekommernissen

Heb je hulp nodig bij een probleem? Ben je op zoek naar concrete informatie? Wil je ook jouw ervaringen kwijt?

Mail ons