Terug aan het werk na kanker

Teamlid Ann Sarlet zet je op weg

  • 31/07/2019

Kanker … het overkomt je gewoon. Er staat geen leeftijd op. Velen onder ons werken nog. Als zelfstandige, als werknemer, arbeider, bediende, in de privé, bij de overheid … De behandelingen en de gevolgen zijn verschillend, maar de mentale klap is voor iedereen gelijk. Na de medische behandeling en revalidatie volgt de realiteit. Terug leven, terug werken, maar hoe doe je dat met de blijvende letsels? Hoe combineer je dit? Geheugenproblemen, vermoeidheid, stoelgangproblematiek, geen kracht, tintelende vingers … en dat in een steeds veranderend en digitaal tijdperk.

De websiteWeer aan de slag‘ van de federale overheid licht mensen in die langdurig arbeidsongeschikt zijn. Sedert 2016 is de wetgeving rond re-integratie gewijzigd. Deze biedt nu heel wat ondersteuning, want na een langdurige afwezigheid wegens ziekte is het soms moeilijk om de weg terug te vinden.

Dan nog is die informatie niet altijd voldoende. Je hebt (of had) kanker en je zit met zoveel vragen en onzekerheden over de combinatie van ziekte en je job. 

Ook ik kampte met deze problemen. Daarom liet ik me begeleiden door Rentree (website) en zo kon ik op mijn eigen tempo het werk hervatten. De coaching is gratis dankzij de financiële steun van Kom op tegen Kanker.

Weer aan de slag‘ vroeg me om een getuigenis op te nemen. Hieronder vind je het resultaat.

Blijf zeker niet met je vragen zitten!

Ann Sarlet
teamlid Talk Blue Vlaanderen

copyright video: https://www.weeraandeslag.be/


Geef een reactie

Blijf niet zitten met je vragen en bekommernissen

Heb je hulp nodig bij een probleem? Ben je op zoek naar concrete informatie? Wil je ook jouw ervaringen kwijt?

Mail ons