Uitnodiging ‘Switch to hope’

Warm aanbevolen evenement op zondag 3 februari in Brussel.

  • 08/01/2019

‘Switch to hope’ – een ontmoetingsmoment voor alle kankerpatiënten

Tijdens informatieve workshops kunnen lotgenoten onderling ervaringen uitwisselen en krijgen ze tips. Ook conferencier Bert Kruismans, danscollectief Jazzmijn en fotografe Lieve Blancquaert zijn van de partij. Het ontmoetingsmoment vindt plaats in de gebouwen van Flagey, Belvédèrestraat 27 in Brussel.

 

Programma

10 uur: verwelkoming en koffie
10.30 – 11.30 uur: voorstelling met hoopvolle getuigenissen over leven met kanker
11.30 – 13 uur: workshops voor volwassenen

Workshops

Vermoeidheid, beweging en relaxatie

Aangepaste beweging en relaxatie helpen om vermoeidheid tegen te gaan bij kanker. In deze workshop vind je handige tips.

Praten en intimiteit

Praten (over kanker) met je partner en omgeving is vaak moeilijk. Toch is blijven praten belangrijk. Deze workshop geeft je de nodige handvaten. Ook belichten we intimiteit met je partner.

Kanker en voeding

Over gezonde voeding bij kanker vind je heel wat tegenstrijdige berichten. In deze sessie scheidt een diëtiste de feiten van de fabels.

Kanker en werk

Terug gaan werken nadat je kanker hebt gehad, is niet vanzelfsprekend. Ontdek in deze sessie hoe je de re-integratie in je werkomgeving goed kan voorbereiden.

Psychologische begeleiding

Kanker raakt ons als mens op zoveel manieren. Aangepaste begeleiding om met de gevolgen van de ziekte om te gaan, is dan ook geen overbodige luxe. Een sessie over het wel en wee van psychologische begeleiding bij kanker.

Jong en kanker

Je staat midden in een actief leven en daar raast kanker plots als een wervelwind doorheen. Deze sessie richt zich tot jonge en actieve volwassenen die met kanker leven.

Doorlopend mogelijkheid voor ontmoetingen met lotgenoten en workshops voor kinderen.

 

Alle info & inschrijving op switchtohope.be.


Geef een reactie

Blijf niet zitten met je vragen en bekommernissen

Heb je hulp nodig bij een probleem? Ben je op zoek naar concrete informatie? Wil je ook jouw ervaringen kwijt?

Mail ons